KLM Vlucht Volgen

KLM: van Londen tot de rest van de wereld

De grootste en drukste luchtvaartmaatschappij van Nederland is zonder twijfel De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij, ofwel KLM. De luchtvaartmaatschappij is opgericht op 07 oktober 1919 en ondertussen uitgegroeid tot de derde werkgever van Nederland. Op 17 mei 1920 vond de eerste vlucht plaats die van Londen naar Amsterdam vloog in een gehuurd vliegtuig. De eerste continentale vlucht vond plaats op 01 oktober 1924 naar het huidige Jakarta met een Fokker F.

Huidige vloot van de KLM

Tegenwoordig is de vloot uitgegroeid tot 117 toestellen waaronder voornamelijk de Airbus 330-200 en 330-300 en diverse types Boeing. 737, 747, 777 en 787. Als KLM vliegt de luchtvaartmaatschappij naar 139 bestemmingen, terwijl het in samenwerking met Delta Airlines en Air France op 599 bestemmingen vliegt. Iedere vlucht van de KLM, de status van de vlucht en andere luchtvaartmaatschappijen volg je via onze online radar tracker.

Identificeer de toestellen van KLM

Iedere piloot en luchtverkeersleider moet een vliegtuig identificeren. Het identificatienummer bestaat uit:

  • Een IATA-code: de naam van de luchtvaartmaatschappij
  • Een ICAO-code: 2 of 4 letters die naar de luchthaven verwijst
  • Roepletters: Bestaat uit de maatschappijcode en het vluchtnummer

Voor KLM is de IATA-code KL, de ICAO-code KLM, terwijl de roepletters KLM zijn.

Live Flight Tracker

Via onze website kan je altijd en gemakkelijk ieder vliegtuig van de KLM spotten. Voer het vluchtnummer in van het vliegtuig en volg het van het begin tot het einde te volgen. Als je niet in het bezit bent van een vluchtnummer, klik dan een van de vliegtuigen op onze radar aan. Je ziet vervolgens de bestemming, de route, het vluchtnummer en het tijdsschema van het betreffende toestel.